Flyttips

Använd rejäla flyttlådor

Om packningen sker i egna lådor är det viktigt att de erhåller handtag samt är ordentligt tillslutna. Material från oss är alltid av rejäl kvalitet för att underlätta såväl kund som personal. Det säkerställer att ingenting går sönder och blir mycket lättare att hantera.

Vid packningen bör man tänka på att tunga saker ska placeras i botten och lättare ovanpå. Kartongen bör inte väga mer än 20 kilo när den är färdigpackad. För enkelhetens skull märk upp kartongerna på minst två sidor (inte ovanpå) så kan vi placera dem i rätt rum.


Hur ska man packa?

Packa aldrig en kartong med endast tunga saker, fyll istället halva delen med böcker (exempelvis) och packa sedan resten med någonting enklare som tyger och dyl.

Porslin bör slås in i papper och packas på högkant. Fyll ihåligheter med tidningspapper eller annat så innehållet ligger stilla. Glas förvaras bäst i var för sig i silkespapper. Anlitar man en flyttfirma för jobbet ska man låta dem helt och hållet sköta packningen av porslin och glas, om något går sönder står vi för ansvaret.

Elektronik ska vara urkopplat. Sladdar rullas och fäst med tejp eller snöre. Fraktar man fast anslutna apparater ska man se till att urkopplingen skett under rätt förhållanden av elektriker eller VVS-montör. Tvättmaskin ska erhålla transportsäkrad trumma.


Sopsäckar

Säckar är ett bra flyttips att använda sig av i dessa kan man placera tyger, kläder, kuddar och tecken. Hanteringen blir enklare och packningen likaså. Tänk på att välja slitstarka säckar som inte kan gå sönder. Tygerna erhåller dessutom ett bra skydd mot smuts, stötar och slitage om de packas i sopsäckar.


Var noggrann

Packningen är en viktig detalj men som många tyvärr väljer att lägga ner allt mindre tid på. Genom att redan från första början packa korrekt med rejält material och märka upp eventuella lådor påskyndar man processen. Det kommer gå betydligt smidigare och risken för att något går i kras minskar. Försök att ha kartonger i samma storlekar för att placeringen i transporten ska bli stabilare. Glöm inte bort att de inte får väga för mycket. Klarar ni själva av att bära kartongen i färdigpackat skick så är det inga problem för vår flyttpersonal heller

Övriga saker att tänka på

  • Större tavlor, speglar och kristallkronor lämnas kvar hängandes på sin plats.
  • Glödlampor skruvas bort.
  • Gardinstänger och liknande buntas ihop för att bilda lättburna paket.
  • Mattor rullas och fästs.
  • Mindre blommor placeras i öppna kartonger.
  • Skåp och byråar ska vara tömda i de flesta fall förutom om innehållet är oömt och möbeln lätt att bära.
  • Lösa delar staplas samt buntas ihop.

Copyright © 2023 Flytt 4 You Malmö. All rights reserved.