Checklista

Checklistan som förhindrar flyttkaos

Det är spännande att flytta till en ny bostad men arbetet kring flyttningen är oftast krävande.
Men även om projektet är komplicerat förhindrar det inte att det faktiskt kan bli roligt. Vår checklista gör det enklare att komma igång och veta vad man ska tänka på inför adressbytet.

Vi ger användbara tips och råd som förenklar er flytt.


Ett bra tillfälle att rensa och slänga

Flytten är ett perfekt tillfälle att rensa upp. Genomför projektet noggrant och vi lovar att det kommer underlätta i den nya bostaden sedan.

Släng trasiga ägodelar och skänk eller sälj sådant som fortfarande är användbart. Ha i åtanke att rensningen kommer ta tid så börja långt innan flyttpersonalen anländer.


Packning

Flyttlådor kan man fixa på egen hand eller beställa till rimlig kostnad från oss. Med våra egna kartonger erhåller man rejält material som garanterat funkar. Om inte bör man kolla så kartongerna återsluts ordentligt samt erhåller handtag att bära med.

Packa snyggt och organiserat för eran egna skull men lätt för att inte flyttpersonalen ska slita ut sig. Kartongerna bör inte väga mer än 20 kilo. Märk vilket rum respektive kartong tillhör så blir det enkelt att plocka in allt rätt.


Flyttstädningen – Gör städningen själv eller anlita Flytt 4 you

De flesta har två val när det kommer till slutstädningen av bostaden, antingen gör man det själv eller så anlitar man en flyttfirma för jobbet. Väljer man att städa på egen hand är det bästa att börja i ett rum och sedan stänga dörren för att inte behöva ta allt på en gång. I annat fall kan vi lösa städningen enkelt samma dag eller en dag nära inpå flytten.

Flytta med alla avtal

Glöm inte bort att flytta med eller säga upp avtal som tecknats i den förra bostaden. Vanligtvis gäller det el, Tv, bredband och försäkring. Kontakta försäkringsbolaget och stäm av samtliga försäkringar i god tid. Flytten är också ett bra tillfälle för att se över sina avtal, kan jag få bättre eller behöver jag ens det här? Tänk på att uppsägningstiden oftast gäller i tre månader.

Adressändring

Vid flytt behöver man göra en adressändring för att inte fakturor och brev ska lämnas olästa i tidigare bostad. Ändringen meddelar postoperatörerna vilken den nya adressen är, för eftersändning krävs det att man betalar en fast avgift. Eftersändningen är bra eftersom man slipper större de nya inneboende med sin post samtidigt som man undviker obetalda fakturor.

Copyright © 2022 Flytt 4 You Malmö. All rights reserved.